Kami celebrate birthday boy

(^_^) Assalamualaikum... ada sesapa tak?? hik3

Kemarin KAMI celebrate birthday boy.. 22 July, 2017 sempena 28 syawal 1438H

Alhamdulillah bertambah lagi usia partner sebelah 😘 tahun ini merupakan tahun ketiga celebrate birthday bersama #raniakusayang. Syukur pada Dia. Terima kasih Allah. 

Aktiviti kami biasa-biasa aja. Maklumlah belum gaji lagi. Kan! Nak-nak baru selepas syawal. So, semuanya bajet-bajet. Yang penting ada kenangan. Gituuu πŸ˜‰


Birthday boy masakkan koteow goreng untuk anak bininya. Sweet sangat. Ehem! 

Pastu belanja makan nasi putih +.ayam goreng kunyit + gulai + sambal belacan ni haaa. Murah dan simple lauknya. Ciksu pon selalu ke kedia ni beli nasi kalau hari tu postage ke jerteh. Sambil lalu orang kata. Kan! 

Sebelum tu kami pergi cod barang. Selepas cod barang, ada ditanya nak ke mana. Cakaplah tak ke mana pon. Cuma nak beli kek je. Okay. Tapi.... Haaaa ada tapinya.. 

Rupanya ada udang sebalik koteow tu... Adeii lah.. 

Dibawanya anak bini tengok games sepak takraw dulu haaaa. Patutlah dibelanja makan sesiap πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Gambar tak ada sebab ciksu duduk di luar, dalam dewan tu tak ada kerusi macam Stadium Titiwangsa yang selalu pergi tu. So, agak membosan dan merimaskan. Duduk di luar berangin.. 

Selesai tengok games sepak takraw ke sini sekejap. Masjid Hadhari nama diberi. Ciksu suka ke sini dengan rania kalau selesai postage barang. Rehat di sini sebelum balik rumah sesambil tunggu jika ada sesiapa nak postage barang lagi sebelum jam 3 petang. 

Bawah jambatan ni ada anak sungai. Deras alirannya. Musim hujan bulan januari ari tu, lagilah. Seriau je tengok. Memang deras airnya. Berbatu lagi haaa.. 

Sebelum balik sempat ke econjaya, semata-mata nak timbang berat. Ekekeke. Walaweh berat ceq hanya 54.6kg. Macam tak percayalah turun 6kg ooiitt. Berat sebelum puasa hari tu, ciksu timbang hari jumaat sehari sebelum puasa ialah 60.8kg. Haaa, nampak beza banyak. Kan!!!

Bulan puasa 29 hari. Hari ni dah 29 syawal. Dalam masa 2 bulan penurunan berat badan Ciksu sebanyak 6kg. Bestnya. Nak tahu rahsianya?? Next entry ciksu kongsikan. In shaa Allah.. 

Kendian ke secret recipe. Beli kek slice je. Cukuplah. Itupon ambil 2 slices. Satu pilihan ummi, satu lagi pilihan raniakusayang. 

Balik rumah masak mee goreng. Cukup. 

Pilihan ummi semestinya Chocolate indulgence

Pilihan rania Fruttilicious. Sedap masam manis rasanya. Rania suka. 

Birthday boy disuap oleh anak tersayang. Terima kasih Allah atas pinjaman anak bijak solehah ini pada kami. 

In shaa Allah next month, 10/7/2017 birthday girl pulak... 

Stay tuned πŸ’œ❤πŸ’œ❤❤





Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Kami celebrate birthday boy"

Alhamdulillah syukur rezeki dan nikmat usia...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF